Onze dienstverlening

  • De Groepspraktijk is gesloten, wij nemen geen nieuwe patiënten aan.
    Wij werken met een wachtlijst. Wilt u op deze lijst komen vult u dan het inschrijfformulier in.
    Wij houden ons aan de landelijke richtlijn van maximaal 15 minuten aanrijtijd.

    Hoe komt u op de wachtlijst?
    Het inschrijfformulier , te downloaden via deze link, levert u ingevuld, voorzien van uw handtekening, in bij de balie
    van de Groepspraktijk. U kunt het ook mailen naar administratie@groepspraktijkhuizen.nl .
    Als één van onze artsen weer plek heeft voor nieuwe patiënten neemt de administratie contact met u op per mail.
    Tussentijds contact opnemen over de wachttijd van de wachtlijst heeft geen zin.
    Mocht u toch afzien van inschrijving op de wachtlijst vernemen wij dat graag van u per mail.
    Op dit moment kunnen wij geen uitspraak doen over de wachttijd van de wachtlijst.

    Identificatieplicht geldt voor iedereen van 14 jaar en ouder.  Breng uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart mee naar de praktijk.
    De zorgverzekeraar accepteert inschrijving alleen na identificatie.

    Wij werken met alle apotheken in Huizen samen. De apotheken het dichtst bij de praktijk in het Oude Dorp
    zijn Apotheek Wessels en de Huizer Apotheek.

    Hoe schrijft u zich uit?
    Als u van huisarts verandert, dient u zich bij de Groepspraktijk uit te schrijven middels een uitschrijfformulier

    Dit is te verkrijgen via de website of de assistente (zij stuurt het u toe via de mail of het postadres).

    Lever het ingevulde en ondertekende formulier in bij de balie, verzend het per post, of ingescand via onze mail info@groepspraktijkhuizen.nl. Na ontvangst zorgen wij voor een veilige overdracht van uw medisch dossier.
    Wij adviseren u om, 4 weken na het inleveren van uw uitschrijfformulier, bij uw nieuwe huisarts te informeren of uw dossier
    daar is aangekomen. 

  • Het maken van een afspraak kan telefonisch of via Mijn Gezondheid.net,  de afspraak kan maximaal twee weken van tevoren gemaakt worden. 
    Een MGN afspraak is 15 minuten en voor één hulpvraag.
    Mocht u meerdere zaken willen bespreken verzoeken wij u vriendelijk een dubbele afspraak via de assistente te maken.
    Mocht u onverhoopt verhinderd zijn verzoeken wij u dringend de (MGN) afspraak telefonisch te annuleren, dit kan helaas niet online.
    Voor het telefonisch maken van een afspraak, bel: 035-5256444, keuze 2
    Bij het maken van een telefonische afspraak zal de doktersassistente vragen naar de reden van uw contact. Zij doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. Ze is daartoe opgeleid. De assistente heeft geheimhoudingsplicht. Zij is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Gesprekken kunnen worden opgenomen voor interne trainingsdoeleinden. 

    I.v.m. uw en onze veiligheid verzoeken wij u dringend maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn.
    Tevens vragen wij u om alleen te komen. Indien u begeleiding nodig heeft in de vorm van een tolk, verzorger  (omdat u bv. slecht ter been bent) of indien u wettelijk vertegenwoordiger bent van een kind jonger dan 14 jaar geldt daarop een uitzondering.

    Kunt u onverwachts niet naar uw afspraak komen?
    Zeg uw afspraak minimaal 24 uur van te voren af. Een no-show beleid is van toepassing op uw afspraak voor het maken van een longfunctiefoto en afspraken voor de POH-GGZ, zowel fysiek als via beeldbellen. Geef ons telefonisch door dat u verhinderd bent. Dan kunnen wij in uw plaats een ander helpen.

    Heeft u een afspraak met uw ‘vaste’ aanspreekpunt POH-s dan is het mogelijk dat uw afspraak door een collega POH-s wordt uitgevoerd. Wij danken voor uw begrip.

  • Wilt u uw huisarts telefonisch spreken over een uitslag of voor een advies, bel dan eerst met de assistente. Vaak kan zij uw vraag al beantwoorden. Is dit niet het geval dan noteert zij uw telefoonnummer en spreekt met u af hoe laat uw huisarts u terugbelt.

    U kunt ook via MijnGezondheid.net een e-consult aanvragen. U stelt uw (niet dringende) vraag dan per email aan uw huisarts. Uw huisarts, of bij afwezigheid diens vervanger, stuurt u binnen 2 werkdagen een antwoord.

  • Buiten openingstijden van de praktijk kun je voor spoedeisende hulp terecht bij de Huisartsen Spoedpost in Hilversum.

    Vul eerst de vragen in op de site van de Huisartsen Spoedpost, dan weet je binnen 2 minuten of je naar de Spoedpost kan komen.

    https://spoedzorghilversum.nl/

    De Huisartsen Spoedpost is er voor spoed:
    – in het weekend
    – tijdens officiële feestdagen
    – ma. t/m donderdag van 17.00 tot 8.00 uur
    – vrijdag vanaf 17.00 tot maandag 8.00 uur

     

  • Met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker wordt er gekeken of vrouwen van 30 tot en met 60 jaar risico hebben op baarmoederhalskanker. Door er vroeg bij te zijn kan baarmoederhalskanker worden voorkomen.
    Baarmoederhalskanker komt door een langdurige besmetting met een virus: het humaan papillomavirus (HPV). HPV komt veel voor. Bijna iedereen heeft een keer HPV. Bijna altijd ruimt het lichaam het virus zelf op. Soms lukt dit niet. Bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand. Als het lichaam het virus niet opruimt, kunnen de cellen in de baarmoederhals veranderen. Afwijkende cellen kunnen veranderen in een voorstadium van baarmoederhalskanker. Dit is nog geen kanker en vaak goed te behandelen. Door te behandelen, kan worden voorkomen dat kanker ontstaat.

    Vrouwen van 30 tot en met 60 jaar ontvangen iedere 5 jaar een uitnodiging via het instituut Bevolkingsonderzoek Nederland.
    Deelname is gratis. Bevolkingsonderzoek Nederland nodigt u uit op basis van uw geboortejaar. U ontvangt uw uitnodigingsbrief rond uw verjaardag.

    U beslist zelf of u wel of niet meedoet. Meedoen aan het bevolkingsonderzoek is gratis. Net als bij ieder medisch onderzoek heeft ook het bevolkingsonderzoek voordelen en nadelen. De overheid biedt dit bevolkingsonderzoek aan omdat de voordelen groter zijn dan de nadelen. Dit kan voor u persoonlijk anders zijn.

    Heeft u een uitnodiging gehad van de screeningsorganisatie voor het bevolkingsonderzoek en wilt u meedoen? U kunt een uitstrijkje laten maken bij de huisarts. Hiervoor belt u met 035-5256444, de assistente maakt de afspraak met u in onze behandelkamer.
    Vindt u dit vervelend dan kunt u een zelfafnameset aanvragen. 

    Voor meer informatie kijk op https://www.bevolkingsonderzoeknederland.nl/