« terug naar vorige pagina

Nieuws

Informatie betreffende de griepprik

Op de zaterdagen 7 november en 14 november 2020 wordt voor degenen die daarvoor zijn uitgenodigd de griepprik geplaats in de Groepspraktijk Huizen.

U ontvangt in de week van 19 oktober een uitnodiging. Op basis van deze brief krijgt u een griepprik.

U komt in aanmerking voor de griepprik indien u:
• een leeftijd van 60 jaar of ouder heeft bereikt
• een langdurige hart-of vaatziekte heeft
• een langdurige longziekte (bijvoorbeeld astma of COPD)
• diabetes mellitus (suikerziekte)
• een nierziekte
• weinig weerstand (door een ziekte, een medische behandeling zoals chemotherapie, of medicijnen die de weerstand verlagen)

Let op:
Uw huisarts neemt maatregelen tegen het coronavirus. Het is daarom veilig om naar de praktijk te komen.
U kunt meehelpen:
• Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak bij 1 of meer van deze klachten: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, moeilijk ademen, opeens niets meer ruiken of proeven, temperatuur boven 37,5 graden.
• Houd 1,5 meter afstand van anderen.
• Neem deze brief mee naar de afspraak.
• U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleding waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.
• U wordt dringend verzocht zich aan de tijdsindeling te houden en een mondkapje te dragen.

Bent u niet in staat naar de praktijk te komen, neem dan contact met ons op.

Wat doet de griepprik?
De griepprik is de beste bescherming tegen griep. De griepprik zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Twee weken na de griepprik heeft u genoeg afweerstoffen.

Zijn er bijwerkingen?
• Uw arm kan na de griepprik een dag pijn doen. De prikplek kan rood en dik zijn.
• U kunt zich na de griepprik een paar dagen minder goed voelen. Dit is geen griep. Uw lichaam bouwt juist weerstand op tegen griep.

Wilt u meer weten?
• Lees de informatie op de achterkant van deze uitnodiging.
• www.rivm.nl/griepprik
• www.thuisarts.nl/griep

Steunbetuigingen

Dank aan alle patiënten, collega tandartsen en oud medewerkers voor hun steun tijdens deze periode.
De lieve kaarten, chocolade en taartjes, dozen met mondkapjes en bemoedigende mails doen ons goed.

Wij realiseren ons dat het voor onze patiënten lastig is om te gaan met de gewijzigde werkwijze op de Groepspraktijk.

Dank voor uw begrip!

CORONAVIRUS

Patiënten die koorts hebben EN hoesten EN/OF kortademig zijn (zie richtlijn RIVM): s.v.p. NIET naar de praktijk komen. Graag telefonisch contact opnemen. 

CORONA VIRUS

POH-GGZ

Op donderdag is er een stagiaire POH-GGZ aanwezig gedurende een jaar om haar opleiding tot POH-GGZ af te ronden. Zij zal meelopen met het spreekuur en onder supervisie zelfstandig spreekuur draaien. Indien u bezwaar heeft tegen haar aanwezigheid wilt u dat dan kenbaar maken voor uw consult

 

Toelichting MedGemak app

De MedGemak app is beschikbaar voor patiënten van de Groepspraktijk en voor de apotheek.

Met de MedGemak app krijgen gebruikers van MijnGezondheid.net een extra en vooral laagdrempelige mogelijkheid om hun huisartsenpraktijk- en apotheekzaken te regelen.
Via hun telefoon of tablet, waar en wanneer zij dat willen. Groot voordeel voor de gebruiker: na het eenmalig koppelen van de app aan MijnGezondheid.net met DigiD, kan de gebruiker vervolgens in MedGemak inloggen met een vijf-cijferige code.

Met de MedGemak app kunt u gebruik maken van de volgende functionaliteiten:
• online afspraken maken bij de huisarts
• berichten ontvangen van de huisarts of de apotheek
• e-consult versturen met bijlagen naar de huisarts of de apotheek
• pushberichten ontvangen, bijvoorbeeld ter herinnering aan een afspraak

  • Inloggen MijnGezondheid.net
  • Klik op de homepagina rechts boven op ‘Inloggen MijnGezondheid.net’ en log in
  • Indien u inlogt kunt u gebruik maken van Mijngezondheid.net 
  • Download de MedGemak app op uw telefoon
  • Via MijnGezondheid.net ontvangt u een code om de MedGemak app te activeren

https://home.mijngezondheid.net/medgemak/

De MedGemak app kunt u downloaden via de App-store.

SOA-polikliniek GGD Gooi en Vechtstreek

De GGD Gooi en Vechtstreek heeft een eigen soa-polikliniek, waar met name jongeren tot 25 jaar en andere doelgroepen (mannen die seks hebben met mannen (MSM), sekswerkers en slachtoffers van seksueel geweld) zich gratis kunnen laten testen op soa.

Indien er een reëel risico is gelopen op een SOA, ongeacht of er wel of geen klachten zijn, is het verstandig om een SOA-onderzoek te laten doen. Voor een SOA-test kunt u terecht bij uw eigen huisarts maar ook bij de SOA-polikliniek GGD Gooi en Vechtstreek.
Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website van GGD Gooi en Vechtstreek, www.ggdgv.nl.

Deze testfaciliteit maakt  deel uit van het centrum seksuele gezondheid van de GGD, waar jongeren al langer terecht kunnen met vragen en problemen op het gebied van anticonceptie, seks, soa, zwangerschap en seksueel geweld. Het anoniem en kosteloos testen is voor jongeren een belangrijke reden om zich bij een GGD te melden. Het spreekuur vindt plaats in samenwerking met de GGD Flevoland en het CBSL. 

Jaarverslag 2017

2017_Jaarverslag_

Afspraken POH-GGZ

Wij informeren u dat bij het maken van een afspraak met de praktijkondersteuner GGZ een behandelovereenkomst met u en de praktijkondersteuner POH-GGZ wordt opgesteld na het afronden van de intake. Onderdeel van deze behandelovereenkomst is dat, wanneer u niet binnen 24 uur een afspraak afbelt, u een factuur toegestuurd krijgt. Om deze spreekuren met lange afspraken te kunnen waarborgen zijn we genoodzaakt om deze maatregel te treffen.

We vragen uw begrip hiervoor.

Informatie over meningokokken W

De kans op invasieve meningokokkenziekte is klein. In 2017 ging het om 80 patiënten met meningokokkenziekte serogroep W. Dat is 0,47 per 100.000 personen.
In 2018 werden er tot en met april 50 patiënten gemeld.

Vanwege de stijgende ziektelast worden sinds 1 mei peuters vanaf 14 maanden en tieners die dit jaar na 1 mei 14 jaar worden een MenACWY-vaccin aangeboden (zie nieuwsbericht MenACWY-vaccinatie voor 14-jarigen en peuters).

Als ouders hun kind willen laten vaccineren buiten deze leeftijdsgroep kunnen zij dat op eigen initiatief laten doen bij bijvoorbeeld de huisarts, een reizigerspoli van de GGD of een vaccinatiecentrum. Vaccinaties buiten het Rijksvaccinatieprogramma zijn voor eigen rekening.

Het gemak dat MijnGezondheid.net u biedt

Maakt u afspraken bij uw huisarts via onze website? Vraagt u online herhaalrecepten aan? Dat gaat allemaal via digitaal portaal MijnGezondheid.net.

U kunt online via onze website:
– 
een afspraak bij uw huisarts maken

– medicijnen bestellen
– labuitslagen inzien
– per beveiligde mail informatie uitwisselen met de huisarts

Gebruikt u MijnGezondheid.net nog niet? Kijk naar het filmpje om de voordelen te zien die het u biedt:

ikgeeftoestemming.nl aan LSP

Komt u onverwachts op de Huisartsenpost of in het ziekenhuis terecht? Dan kan het essentieel zijn dat een andere hulpverlener uw medische gegevens kan bekijken. Het vergroot de kans op snellere, betere en veiligere zorg.

Hiervoor is echter wel uw toestemming vereist. U kunt die online geven via http://www.ikgeeftoestemming.nl. Hiervoor heeft u uw Digid code nodig. Let op: vul bij uw zorgverlener “Groepspraktijk Huizen” in. Uw toestemming komt dan automatisch bij uw eigen huisarts terecht. U kunt op ieder moment uw toestemming weer intrekken. Verdere uitleg, o.a. in instructieve filmpjes, vindt u hier.