« terug naar vorige pagina

Nieuws

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

Rondom de feestdagen zijn de openingstijden van de Groepspraktijk gewijzigd.
Dinsdag 24 december sluit de praktijk om 17.00 uur
Dinsdag 31 december sluit de praktijk om 17.00 uur

De praktijk is gesloten op 25 en 26 december alsmede 1 januari 2020.

Buiten openingstijden van de praktijk kunt u voor spoedeisende hulp terecht bij de spoedzorg (voorheen huisartsenpost).

Leg uw klacht eerst telefonisch voor aan de spoedzorg: 088-1309600

Bel de spoedzorg bij spoed:
– in het weekend
– tijdens officiële feestdagen
– ma. t/m donderdag van 17.00 tot 8.00 uur
– vrijdag vanaf 17.00 tot maandag 8.00 uur

Sluiting bloedafname tijdens kerstvakantie Tijdens de kerstperiode zullen enkele externe bloedafnameposten worden gesloten. In deze periode worden patiënten verzocht naar een andere locatie of dag uit te wijken voor bloedafname. De bloedafnamepoli’s op de ziekenhuis locaties van het TerGooi zijn gedurende deze periode geopend van 08.00 tot 16.30 uur, met uitzondering van de feestdagen. Op de bloedafnamelocatie zal informatie over de aangepaste openingstijden worden opgehangen. Een overzicht van alle externe bloedafnameposten, waarop u kunt zien op welke dagen deze geopend of gesloten zijn kunt u vinden op de website https://www.tergooi.nl/afdelingen-poliklinieken-centras/bloedafname/

Toelichting MedGemak app

De MedGemak app is beschikbaar voor patiënten van de Groepspraktijk en voor de apotheek.

Met de MedGemak app krijgen gebruikers van MijnGezondheid.net een extra en vooral laagdrempelige mogelijkheid om hun huisartsenpraktijk- en apotheekzaken te regelen.
Via hun telefoon of tablet, waar en wanneer zij dat willen. Groot voordeel voor de gebruiker: na het eenmalig koppelen van de app aan MijnGezondheid.net met DigiD, kan de gebruiker vervolgens in MedGemak inloggen met een vijf-cijferige code.

Met de MedGemak app kunt u gebruik maken van de volgende functionaliteiten:
• online afspraken maken bij de huisarts
• berichten ontvangen van de huisarts of de apotheek
• e-consult versturen met bijlagen naar de huisarts of de apotheek
• pushberichten ontvangen, bijvoorbeeld ter herinnering aan een afspraak

  • Inloggen MijnGezondheid.net
  • Klik op de homepagina rechts boven op ‘Inloggen MijnGezondheid.net’ en log in
  • Indien u inlogt kunt u gebruik maken van Mijngezondheid.net 
  • Download de MedGemak app op uw telefoon
  • Via MijnGezondheid.net ontvangt u een code om de MedGemak app te activeren

https://home.mijngezondheid.net/medgemak/

De MedGemak app kunt u downloaden via de App-store.

SOA-polikliniek GGD Gooi en Vechtstreek

De GGD Gooi en Vechtstreek heeft een eigen soa-polikliniek, waar met name jongeren tot 25 jaar en andere doelgroepen (mannen die seks hebben met mannen (MSM), sekswerkers en slachtoffers van seksueel geweld) zich gratis kunnen laten testen op soa.

Indien er een reëel risico is gelopen op een SOA, ongeacht of er wel of geen klachten zijn, is het verstandig om een SOA-onderzoek te laten doen. Voor een SOA-test kunt u terecht bij uw eigen huisarts maar ook bij de SOA-polikliniek GGD Gooi en Vechtstreek.
Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website van GGD Gooi en Vechtstreek, www.ggdgv.nl.

Deze testfaciliteit maakt  deel uit van het centrum seksuele gezondheid van de GGD, waar jongeren al langer terecht kunnen met vragen en problemen op het gebied van anticonceptie, seks, soa, zwangerschap en seksueel geweld. Het anoniem en kosteloos testen is voor jongeren een belangrijke reden om zich bij een GGD te melden. Het spreekuur vindt plaats in samenwerking met de GGD Flevoland en het CBSL. 

Jaarverslag 2017

2017_Jaarverslag_

Afspraken POH-GGZ

Wij informeren u dat bij het maken van een afspraak met de praktijkondersteuner GGZ een behandelovereenkomst met u en de praktijkondersteuner POH-GGZ wordt opgesteld na het afronden van de intake. Onderdeel van deze behandelovereenkomst is dat, wanneer u niet binnen 24 uur een afspraak afbelt, u een factuur toegestuurd krijgt. Om deze spreekuren met lange afspraken te kunnen waarborgen zijn we genoodzaakt om deze maatregel te treffen.

We vragen uw begrip hiervoor.

Informatie over meningokokken W

De kans op invasieve meningokokkenziekte is klein. In 2017 ging het om 80 patiënten met meningokokkenziekte serogroep W. Dat is 0,47 per 100.000 personen.
In 2018 werden er tot en met april 50 patiënten gemeld.

Vanwege de stijgende ziektelast worden sinds 1 mei peuters vanaf 14 maanden en tieners die dit jaar na 1 mei 14 jaar worden een MenACWY-vaccin aangeboden (zie nieuwsbericht MenACWY-vaccinatie voor 14-jarigen en peuters).

Als ouders hun kind willen laten vaccineren buiten deze leeftijdsgroep kunnen zij dat op eigen initiatief laten doen bij bijvoorbeeld de huisarts, een reizigerspoli van de GGD of een vaccinatiecentrum. Vaccinaties buiten het Rijksvaccinatieprogramma zijn voor eigen rekening.

Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost (HAP)

Per 1 januari 2018 heeft de Huisartsenpost Blaricum een nieuw telefoonnummer 088 1309600.
De Huisartsenpost is bedoeld voor spoedeisende huisartsenzorg buiten openingstijden van de huisartsenpraktijken.
Neem altijd eerst telefonisch contact op met de medewerkers van de Huisartsenpost vóór een eventueel bezoek.


Het gemak dat MijnGezondheid.net u biedt

Maakt u afspraken bij uw huisarts via onze website? Vraagt u online herhaalrecepten aan? Dat gaat allemaal via digitaal portaal MijnGezondheid.net.

U kunt online via onze website:
– 
een afspraak bij uw huisarts maken

– medicijnen bestellen
– labuitslagen inzien
– per beveiligde mail informatie uitwisselen met de huisarts

Gebruikt u MijnGezondheid.net nog niet? Kijk naar het filmpje om de voordelen te zien die het u biedt:

ikgeeftoestemming.nl aan LSP

Komt u onverwachts op de Huisartsenpost of in het ziekenhuis terecht? Dan kan het essentieel zijn dat een andere hulpverlener uw medische gegevens kan bekijken. Het vergroot de kans op snellere, betere en veiligere zorg.

Hiervoor is echter wel uw toestemming vereist. U kunt die online geven via http://www.ikgeeftoestemming.nl. Hiervoor heeft u uw Digid code nodig. Let op: vul bij uw zorgverlener “Groepspraktijk Huizen” in. Uw toestemming komt dan automatisch bij uw eigen huisarts terecht. U kunt op ieder moment uw toestemming weer intrekken. Verdere uitleg, o.a. in instructieve filmpjes, vindt u hier.