« terug naar vorige pagina

Nieuws

*****************************************************************************************************************************************************************************

Midstream urine

Voordat u de urine opvangt:
– veeg de vagina (van voor naar achter) of penis schoon met een vochtig washandje.
  (gebruik hierbij geen zeep!)

Bij vrouwen is het belangrijk dat de schaamlippen gespreid worden bij het plassen, zodat de urine niet langs de huid loopt.
Bij mannen is het belangrijk de voorhuid iets terug te schuiven, zodat de urine hier niet langsloopt.

  • U begint met plassen in het toilet en houdt na enkele seconden de opvangbeker of het steriele potje onder de urinestraal.
  • De plasstraal die u na de eerste seconden produceert geeft voor dit onderzoek de schoonste, best te beoordelen urine, midstream urine genoemd.
  • Lever het potje met de ingevulde vragenlijst in vóór 10.00 uur bij de Groepspraktijk.

****************************************************************************************************************************************************************************

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk is tussen 12.00 – 13.00 uur en na 16.30 uur alleen voor spoed telefonisch bereikbaar.
Na 17.00 uur belt u voor spoedgevallen met de huisartsenpost 088-1309600 .

De wachttijden kunnen enigszins oplopen, het is erg druk op dit moment. Onze assistentes doen hun best om u zo spoedig mogelijk te woord te staan.
U kunt gebruik maken van ons ‘call back systeem’, u wordt dan op een afgesproken tijdstip terug gebeld door de assistente.

Namens alle artsen en medewerkers Groepspraktijk hartelijk dank voor uw begrip.

*****************************************************************************************************************************************************************************

Toelichting MedGemak app

De MedGemak app is beschikbaar voor patiënten van de Groepspraktijk en voor de apotheek.

Met de MedGemak app krijgen gebruikers van MijnGezondheid.net een extra en vooral laagdrempelige mogelijkheid om hun huisartsenpraktijk- en apotheekzaken te regelen.
Via hun telefoon of tablet, waar en wanneer zij dat willen. Groot voordeel voor de gebruiker: na het eenmalig koppelen van de app aan MijnGezondheid.net met DigiD, kan de
gebruiker vervolgens in MedGemak inloggen met een vijf-cijferige code.

Met de MedGemak app kunt u gebruik maken van de volgende functionaliteiten:
• online afspraken maken bij de huisarts
• berichten ontvangen van de huisarts of de apotheek
• e-consult versturen met bijlagen naar de huisarts of de apotheek
• pushberichten ontvangen, bijvoorbeeld ter herinnering aan een afspraak

  • Inloggen MijnGezondheid.net
  • Klik op de homepagina rechts boven op ‘Inloggen MijnGezondheid.net’ en log in
  • Indien u inlogt kunt u gebruik maken van Mijngezondheid.net 
  • Download de MedGemak app op uw telefoon
  • Via MijnGezondheid.net ontvangt u een code om de MedGemak app te activeren

https://home.mijngezondheid.net/medgemak/

De MedGemak app kunt u downloaden via de App-store.

************************************************************************************************************************************************************************

SOA

De Groepspraktijk heeft een eigen SOA spreekuur, hiervoor belt u met de assistente, zij maakt een afspraak voor u.
GGD Gooi en Vechtstreek heeft een eigen soa-polikliniek, waar met name jongeren tot 25 jaar en andere doelgroepen (mannen die seks hebben met mannen (MSM), sekswerkers en slachtoffers van seksueel geweld) zich gratis kunnen laten testen op soa.

Indien er een reëel risico is gelopen op een SOA, ongeacht of er wel of geen klachten zijn, is het verstandig om een SOA-onderzoek te laten doen. Voor een SOA-test kunt u dus terecht bij de assistente van uw eigen huisarts maar ook bij de SOA-polikliniek GGD Gooi en Vechtstreek.
Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak bij de GGD verwijzen wij u naar de website van GGD Gooi en Vechtstreek, www.ggdgv.nl.

Deze testfaciliteit maakt  deel uit van het centrum seksuele gezondheid van de GGD, waar jongeren al langer terecht kunnen met vragen en problemen op het gebied van anticonceptie, seks, soa, zwangerschap en seksueel geweld. Het anoniem en kosteloos testen is voor jongeren een belangrijke reden om zich bij een GGD te melden. Het spreekuur vindt plaats in samenwerking met de GGD Flevoland en het CBSL. 

*************************************************************************************************************************************************************************

Afspraken POH-GGZ

Wij informeren u dat bij het maken van een afspraak met de praktijkondersteuner GGZ een behandelovereenkomst met u en de praktijkondersteuner POH-GGZ wordt opgesteld na het afronden van de intake. Onderdeel van deze behandelovereenkomst is dat, wanneer u niet binnen 24 uur een afspraak afbelt, u een factuur toegestuurd krijgt. Om deze spreekuren met lange afspraken te kunnen waarborgen zijn we genoodzaakt om deze maatregel te treffen.

We vragen uw begrip hiervoor.

***************************************************************************************************************************************************************************

Het gemak dat MijnGezondheid.net u biedt

Maakt u afspraken bij uw huisarts via onze website? Vraagt u online herhaalrecepten aan? Dat gaat allemaal via digitaal portaal MijnGezondheid.net.

U kunt online via onze website:
– 
een afspraak bij uw huisarts maken

– medicijnen bestellen
– laboratorium uitslagen inzien
– per beveiligde mail informatie uitwisselen met de huisarts

Gebruikt u MijnGezondheid.net nog niet? Kijk naar het filmpje om de voordelen te zien die het u biedt:

ikgeeftoestemming.nl aan LSP

Komt u onverwachts op de Huisartsenpost of in het ziekenhuis terecht? Dan kan het essentieel zijn dat een andere hulpverlener uw medische gegevens kan bekijken. Het vergroot de kans op snellere, betere en veiligere zorg.

Hiervoor is echter wel uw toestemming vereist. U kunt die online geven via http://www.ikgeeftoestemming.nl. Hiervoor heeft u uw Digid code nodig. Let op: vul bij uw zorgverlener “Groepspraktijk Huizen” in. Uw toestemming komt dan automatisch bij uw eigen huisarts terecht. U kunt op ieder moment uw toestemming weer intrekken. Verdere uitleg, o.a. in instructieve filmpjes, vindt u hier.