« terug naar vorige pagina

Nieuws

Jaarverslag 2017

2017_Jaarverslag_

Afspraken POH-GGZ

Wij informeren u dat bij het maken van een afspraak met de praktijkondersteuner GGZ een behandelovereenkomst met u en de praktijkondersteuner POH-GGZ wordt opgesteld na het afronden van de intake. Onderdeel van deze behandelovereenkomst is dat wanneer u niet binnen 24 uur een afspraak afbelt u een factuur toegestuurd krijgt. Om deze spreekuren met lange afspraken te kunnen waarborgen zijn we genoodzaakt om deze maatregel te treffen.

We vragen uw begrip hiervoor.

Afwezigheid Dr Cornelieke Bisschop

Huisarts Cornelieke Bisschop is vanaf 9 November 2018 tot en met 15 Februari 2019 afwezig. Huisarts Sanne Rooijmans zal haar waarnemen in deze periode.

Aanpassing openingstijden oktober 2018

Per 1 oktober zullen de openingstijden van de praktijk gewijzigd worden. De nieuwe openingstijden zullen zijn:

Maandag t/m donderdag van 08:00 tot 17:30 uur.

Vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.

Telefonisch is de Groepspraktijk alle werkdagen bereikbaar tot 17:00 uur. Na 17:00 uur en in het weekend kunt u terecht bij de Huisartsenpost.

Informatie over meningokokken W

De kans op invasieve meningokokkenziekte is klein. In 2017 ging het om 80 patiënten met meningokokkenziekte serogroep W. De incidentie in 2017 was daarmee 0,47 per 100.000 personen. In 2018 werden er tot en met april 50 patiënten gemeld.

Vanwege de stijgende ziektelast worden sinds 1 mei peuters vanaf 14 maanden en tieners die dit jaar na 1 mei 14 jaar worden een MenACWY-vaccin aangeboden (zie nieuwsbericht MenACWY-vaccinatie voor 14-jarigen en peuters).

Als ouders hun kind willen laten vaccineren buiten deze leeftijdsgroep, kunnen zij dat op eigen initiatief laten doen bij bijvoorbeeld de huisarts, een reizigerspoli van de GGD of een vaccinatiecentrum. De keuze of iemand zich wil laten vaccineren ligt bij de ouders. Vaccinaties buiten het Rijksvaccinatieprogramma zijn voor eigen rekening.

Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost (HAP)

10 januari 2018

Per 1 januari 2018 heeft de Huisartsenpost Blaricum een nieuw tel.nr. 088 1309600.
De Huisartsenpost is bedoeld voor spoedeisende huisartsenzorg buiten openingstijden van de huisartsenpraktijken.
Neem altijd eerst telefonisch contact op met de medewerkers van de Huisartsenpost vóór een eventueel bezoek.
De HAP blijft tot 1 juli 2018 ook nog bereikbaar via het (betaalde) 0900-nummer.

Het gemak dat MijnGezondheid.net u biedt

27 december 2017

Maakt u afspraken bij uw huisarts via onze website? Vraagt u online herhaalrecepten aan? Dat gaat allemaal via digitaal portaal MijnGezondheid.net.

U kunt online via onze website:
– 
een afspraak bij uw huisarts maken

– medicijnen bestellen
– labuitslagen inzien
– per beveiligde mail informatie uitwisselen met de huisarts

Gebruikt u MijnGezondheid.net nog niet? Kijk naar het filmpje om de voordelen te zien die het u biedt:

 

ikgeeftoestemming.nl aan LSP

10 juli 2017

Komt u onverwachts op de Huisartsenpost of in het ziekenhuis terecht? Dan kan het essentieel zijn dat een andere hulpverlener uw medische gegevens kan bekijken. Het vergroot de kans op snellere, betere en veiligere zorg.

Maar hiervoor is wel uw toestemming vereist. U kunt die online geven via http://www.ikgeeftoestemming.nl. Hiervoor hebt u uw Digid code nodig. Let op: vul bij uw zorgverlener “Groepspraktijk Huizen” in. Uw toestemming komt dan automatisch bij uw eigen huisarts terecht. U kunt op ieder moment uw toestemming weer intrekken. Verdere uitleg, oa. in instructieve filmpjes, vindt u hier.